Numele meu este Mariana Magdalena Pana, psiholog clinician, psihoterapeut si logoped, membru COPSI (Colegiul Psihologilor din  Romania), afiliata ALR (Asociatia Logopezilor din Romania), membru ACPPB (Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica Bucuresti),  membru ARTJN (Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip).

Competentele mele sunt atat in diagnosticarea tulburarilor psihologice si in consiliere psihologica (competentele psihologului clinician) cat si in tratarea tulburarilor diagnosticate, psihologice, emotionale sau de comportament (competente specifice doar psihoterapeutului) sau de vorbire (competente specifice logopedului).

Orientarea mea ca si psihoterapeut, terapia sandplay, face parte din grupa abordarilor psihologice de profunzime, avand la baza psihologia junghiana. Acesteia i-am adaugat ca si completare terapia cognitiv comportamentala, axata pe restructurarea gandurilor sau emotiilor.

In metoda mea de interventie asupra problemelor reclamate,  sunt interesata in a interveni nu doar in mod direct asupra simptomului, cat mai ales asupra mecanismelor, mai mult sau mai putin cunoscute, care stau la baza comportamentelor noastre patologice si care ne provoaca suferinta.

Am urmat cursurile Facultatii de psihologie in cadrul Universitatii Spiru Haret din Bucuresti, prima specializare fiind psihologie clinica in cadrul Asociatiei de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica Bucuresti (ACPPB).

Au urmat alte specializari:

  • Sandplay Integrativ in cadrul Asociatiei Romane pentru Terapia prin Jocul cu Nisip (ARTJN)
  • Sandwork expresiv- Asociatia Sol Mentis (International Association for Expressive Sandwork)
  • Tehnici de Analiza Comportamentala Aplicata in Tulburare de spectru autist- Asociatia pentru Interventia Terapeutica in Autism (AITA)
  • RBT-Asociatia Autism Voice (ATCA)
  • Logopedie-Asociatia Logopezilor din Romania (ALR)
  • DBT-Asociatia Romana de Terapie Dialectic-Comportamentala (ART-DC)
  • TCC – Universitatea Titu Maiorescu, Bucuresti
Meniu